https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Trolleholms_slott_20131013_007_(10254793564).jpg
L: Lokaler, godis och frukt
Av Charlotta Carlsson 2020-03-06
I god tid innan en acceptanstest ska dra igång behöver man planera för hur testverksamheten ska fungera rent praktiskt. Var ska testarna sitta? Vilken utrustning kommer finnas? Det behövs bra fysiska förutsättningar.
Det kan vara många inblandade i en acceptanstest och de sitter troligen utspridda till vardags. De ska under testerna lämna sina vanliga sysslor för att ingå i en temporär testorganisation, de behöver enkelt kunna samarbeta och få vara fokuserade på testandet.
Även om det inte är frågan om en jättestor testorganisation så är det viktigt att personerna som ska delta får möjlighet att frigöra sig från det vanliga arbetet under testandet. Detta är ofta duktiga nyckelpersoner, sådana som hjälper kollegor och har många bollar i luften. Det blir svårt att koncentrera sig på tester om man ska sitta på sin vanliga plats.
Här är min checklista för en bra testlokal:
Vilka av dessa punkter är mest relevanta för dig? Det avgörs förstås av storlek och karaktär på testgrupp, projekt och leverans. Jag har inte särskilt bra koll på hur andra testledare ser på lokalfrågan får jag erkänna.
Jag vet inte heller hur mycket godis det brukar gå åt i andras testprojekt. Sjäv gör jag som testledare gärna godiset till en daglig happening där skålarna kommer fram efter lunch! Jag inbillar mig att det får testarna att känna sig viktiga och ompysslade.
Slutsats för bokstaven L: Ordna bra lokaler för acceptanstest.
© Copyright 2022. All Rights Reserved.