C-a Musik

C-a Musik

Charlotta Carlsson

Charlotta Carlsson contralto

Charlotta Carlsson

Sångerska och cellist 

 

Min sångröst är en

djup alt med klassisk skolning. Repertoaren spänner från barockens altarior till nyskriven musik.  


Som cellist är min

specialitet barock och continuospel men jag spelar givetvis även annan repertoar.


Jag kan anlitas till t.ex. kyrkokonserter,  musikgudstjänster och

egna konsertprogram.


Som företagsevenemang föreslår jag cellotoner till minglet eller några klassiska örhängen sjungna till kaffet.


charlotta.carlsson@srca.se


Charlotta Carlsson cellist

   På gång!


  • CD-skivan "Mor sjunger - visor på sängkanten för gamla och små" har kommit!   • Jag erbjuder tillsammans med Maria Lindberg (sopran) och Urban Sturk (piano, orgel) ett klassiskt konsert program à la musikalisk salong som vi kallar "Lördagshäng med Mendelssohns" . (Fredags- eller söndagshäng går förstås lika bra!) Kontakta mig för bokning.


Musikalisk bakgrund

Utbildning

2022 Internationell Master Class/kurs i Stockholm med bl.a. Barbro Marklund och Jeremy Carpenter.


Sedan 2021 sånglektioner för Maria Lindberg Kransmo


2021 Master class  - barockinterpretation - med Kristina Hammarström


2021 Master class  - klassisk sång - med Maria Lindberg Kransmo


2020 Master Class - opera - med Johan Christensson


2017 Master class/kurs i Stockholm – klassisk sång - med bl.a. Barbro Marklund


2015-21 Sånglektioner och Master classes för Annelie Korsfeldt i Musikskolan Immanuel och Edsbruks sångakademi. 

 

1987-88 Musikhögskolan i Stockholm, påbörjad instrumentallärarutbildning på cello och sång

 

1986-87 Birkagårdens folkhögskolas musiklinje, Stockholm

 

1984-86 Kapellsbergs folkhögskolas musiklinje, Härnösand


Erfarenheter

Med fyra års musikutbildning från ungdomen bytte jag sedan yrkesbana till IT-branschen, där jag har verkat sedan 1995. Jag fortsatte med musiken vid sidan om och har en lång och bred musikalisk erfarenhet inom  ensemble-, orkester- och körliv samt som sångsolist.


Som cellist har jag anlitats i otaliga konsert-produktioner, bl.a. som continuocellist i Bachs juloratorium, och jag har varit stämledare i flera orkestrar. Våren 2021 spelade jag cello i en barocktrio i en SVT-gudstjänst.


På senare år har jag gjort flertalet solosång-framträdanden i kyrkor i Stockholm och Uppsala. 

 

Musikverksamheten bedrivs sedan 2022 under namnet C-a Musik som är en del av S R Carlsson IT-Konsult AB.


Begravningsmusik

Jag hjälper gärna till att planera och framföra musik vid begravning.  Jag kan om så önskas variera programmet med både sång och cello.  På denna sida finner du mer information, repertoarexempel  och videoinspelningar av musikexempel.