På gång i C-a Musik

C-a Musik

Charlotta Carlsson

På gång

"Från Bach till Taube" - sommaren 2023 planerar jag göra en liten turné med ett solocelloprogram. Satserna i en av Bachs solocellosviter kommer att varvas med utvalda psalmer och visor - på en ensam solocello.


Har du en sommarmusikserie, konsertokal eller kyrka i mellansverige där detta kan passa? Hör av dig bums! charlotta.carlsson@srca.se

Jag har lyckan att få spela continuocello i min favoritmusik alla kategorier: Motetter av Johann Sebastian Bach. 2 april kl 18 i Uppsala Domkyrka. Mer info nedan:


Svenska kyrkans gemensamma kalenderHänt tidigare

Musikstunder på Förenade Care Liljefors Torg fredag 17 mars 2023. En stor glädje att få mötas i sång med de boende och många kunde varenda vers på såväl vaggvisor som psalmer och folkvisor. En riktigt fin stämning blev det. Musik som man känner igen har en förmåga att lysa upp kropp och själ.

Söndag 13 november 2022 sjöng jag i högmässan i Bälinge kyrka med ackompanjemang av kantorn Ivar Murelius. En Bach, en Mendelssohn, en folklig koral och en psalm som passade in under temat "Vaksamhet och väntan". 

Lördag 12 november 2022 var det "Lördagshäng med Mendelssohns"  i Österledskyrkan, Gamla Uppsala. Eftermiddagskonsert med efterföljande fika. Ett eget evenemang tillsammans med mina vänner Maria Lindberg (sopran) och Urban Sturk (piano, orgel).


Sångduetter och solon, piano, orgel och cello stod på programmet med musik av syskonen Fanny Mendelssohn Hensel och Felix Mendelssohn, Brahms, Fauré och Händel. Och två fina arr av Maria för sångduo a cappella. Vi kunde inte låta bli att göra Kattduetten som extranummer. Publiken var liten men entusiastisk! Detta ska vi göra om!

Ljuständningsgudstjänst i Funbo kyrka söndag 6 november 2022. Jag spelade stråkkvartett tillsammans med Sävja och Funbo kyrkokörer, trumpet- och sångsolist. Fullsatt kyrka och fantastisk stämning, allt under ledning av Åke Sällström.

Spännande och inte så ofta spelad för cello och piano eller orgel stod på programmet vid två gudstjänster lördag 5 november i Enköpings pastorat:  Österunda kyrka och Altuna kyrka. Gudmund Frenskar ackompanjerade på piano och orgel. Vi spelade bl.a. ett fantastiskt tvåsatsigt verk av Mammadaga Israfilzade skrivet för ca 100 år sedan. Dessutom Hugo Alfvéns Notturno Elegiaco, Berceuse av Gunnar de Frumerie samt Sarabande ur Bachs C-dursvit för solocello.

Söndag 23 oktober 2022 medverkade jag med sång och cellospel i högmässan i Funbo kyrka. Musik av Bach (ur solosviterna för cello och altaria ur "Gottes Zeit ist der allerbest Zeit") samt Händel och Mendelssohn. Åke Sällström ackompanjerade.

Söndag 2 oktober 2022 medverkade jag med cellospel i gudstjänst i Årstakyrkan, Uppsala. På programmet stod Pachelbels berömda kanon i duett med Anders Emtell på klassisk gitarr och några stycken tillsammans med barnkör.

Hösten 2022 gav jag ut CD:n "Mor sjunger - visor på sängkanten för gamla och små". Jag sjunger a cappella vaggsånger, visor och psalmer och min främsta målgrupp är demensboenden. Tanken är att jag är mamman på sängkanten och att musiken genom igenkänning ska ge glädje, lugn och ro. Skivan går att beställa här. Fem av sångerna finns också i strömmad version på bl.a. Spotify. Musiken är tidlös och passar förstås även för nutida små barn.

Söndag 10 juli 2022 medverkade jag i gudstjänst i Österledskyrkan, Gamla Uppsala. Cello såväl som sång stod på programmet och Fredrik Edebratt ackompanjerade. Vi spelade musik av Bach, Händel och Alfvén.


Sommargudstjänst - Österledskyrkan (osterledskyrkan.se)

17-22 juni 2022 deltog jag i International Master Class in Classical Singing i Stockholm. En otrolig vecka med några av de bästa sångpedagoger du kan hitta och fantastiska pianister. Vi avslutade med en konsert då jag sjöng "O thou that tellest good tidings to Zion" ur Händels Messias.


12 juni 2022 vid prästvigningsgudstjänst i Uppsala Domkyrka medverkade jag som altsolist tillsammans med Uppsala Katedralsångare i  uruppförande av ett nyskrivet verk av Ulf Bilting.


En ära att få framföra detta, och roligt att få bre ut sig i de låga registren.