På gång i C-a Musik

C-a Musik

Charlotta Carlsson

På gång

Hösten 2022 har jag gett ut CD:n "Mor sjunger - visor på sängkanten för gamla och små". Jag sjunger a cappella vaggsånger, visor och psalmer och min främsta målgrupp är demensboenden. Tanken är att jag är mamman på sängkanten och att musiken genom igenkänning ska ge glädje, lugn och ro. Skivan går att beställa här. Fem av sångerna finns också i strömmad version på bl.a. Spotify. Musiken är tidlös och passar förstås även för nutida små barn.

Hänt tidigare

Söndag 13 november sjöng jag i högmässan i Bälinge kyrka med ackompanjemang av fina kantorn Ivar Murelius. En Bach, en Mendelssohn, en folklig koral och en psalm som passade in under temat "Vaksamhet och väntan". 

Lördag 12 november 2022 var det "Lördagshäng med Mendelssohns"  i Österledskyrkan, Gamla Uppsala. Eftermiddagskonsert med efterföljande fika. Ett eget evenemang tillsammans med mina vänner Maria Lindberg (sopran) och Urban Sturk (piano, orgel).


Sångduetter och solon, piano, orgel och cello stod på programmet med musik av syskonen Fanny Mendelssohn Hensel och Felix Mendelssohn, Brahms, Fauré och Händel. Och två fina arr av Maria för sångduo a cappella. Vi kunde inte låta bli att göra Kattduetten som extranummer. Publiken var liten men entusiastisk! Detta ska vi göra om!

Ljuständningsgudstjänst i Funbo kyrka söndag 6 november 2022. Jag spelade stråkkvartett tillsammans med Sävja och Funbo kyrkokörer, trumpet- och sångsolist. Fullsatt kyrka och fantastisk stämning, allt under ledning av Åke Sällström.

Spännande och inte så ofta spelad för cello och piano eller orgel stod på programmet vid två gudstjänster lördag 5 november i Enköpings pastorat:  Österunda kyrka och Altuna kyrka. Gudmund Frenskar ackompanjerade på piano och orgel. Vi spelade bl.a. ett fantastiskt tvåsatsigt verk av Mammadaga Israfilzade skrivet för ca 100 år sedan. Dessutom Hugo Alfvéns Notturno Elegiaco, Berceuse av Gunnar de Frumerie samt Sarabande ur Bachs C-dursvit för solocello.

Söndag 23 oktober 2022 medverkade jag med sång och cellospel i högmässan i Funbo kyrka. Musik av Bach (ur solosviterna för cello och altaria ur "Gottes Zeit ist der allerbest Zeit") samt Händel och Mendelssohn. Åke Sällström ackompanjerade.

Söndag 2 oktober 2022 medverkade jag med cellospel i gudstjänst i Årstakyrkan, Uppsala. På programmet står Pachelbels berömda kanon i duett med Anders Emtell på klassisk gitarr och några stycken tillsammans med barnkör.

Söndag 10 juli 2022 medverkade jag i gudstjänst i Österledskyrkan, Gamla Uppsala. Cello såväl som sång stod på programmet och Fredrik Edebratt ackompanjerade. Vi spelade musik av Bach, Händel och Alfvén.


Sommargudstjänst - Österledskyrkan (osterledskyrkan.se)

17-22 juni 2022 deltog jag i International Master Class in Classical Singing i Stockholm. En otrolig vecka med några av de bästa sångpedagoger du kan hitta och fantastiska pianister. Vi avslutade med en konsert då jag sjöng "O thou that tellest good tidings to Zion" ur Händels Messias.


12 juni 2022 vid prästvigningsgudstjänst i Uppsala Domkyrka medverkade jag som altsolist tillsammans med Uppsala Katedralsångare i  uruppförande av ett nyskrivet verk av Ulf Bilting.


En ära att få framföra detta, och roligt att få bre ut sig i de låga registren.